טעו והעלו לוי אחרי ישראל – קריאת התורה

שאלה:

היייתי אתמול בבית כנסת העלו ישראל לעליית ראשון, אחריו קראו לבחור בשם, ושהגיע לבימה התברר שהוא לוי.

אמרתי שכתוב בשו"ע שלוי לא עולה אחרי ישראל.

מישהו אמר לי בתגובה שאם כבר קראו לו ועלה מעלים אותו, ומה שכתוב בשלחן ערוך (קלה, ו ז) שאין מפסיקין אותו רק אם התחיל לקרוא, לא שייך לנדון זה.
האם יש ממש בדברים אלו?

אם אפשר מקור בבקשה

תשובה:

כיון שכבר קראו לו, יעלה, אבל יכריזו בקול רם "אף על פי שהוא לוי"… ובשבת לא יברך אלא ימתין בבימה לאחרון או מפטיר ויעלה שם.

מקורות:

משנה ברורה סימן קלה ס"ק לה

בדיעבד אם טעו וקראו לכהן או ללוי באמצע מנין הקרואים אם אפשר להחליף במפטיר או באחרון ימתין בתיבה ויקראו אחר במקומו והוא יעלה לאחרון או למפטיר ואם א"א כיון שעלה לא ירד ויברך וכמו שמסיים הרמ"א דבמקום צורך ודחק יש לסמוך אסברא ראשונה [אחרונים]: