העלאת מחיר שכירות דירה

שאלה:

שלום הרבנים,

כאשר משכיר דירה מתכוון להעלות את גובה דמי השכירות מסיבות שונות, האם ישנם שיקולים שצריך לקחת לפני כן בחשבון, מבחינת חושן משפט?
למשל, לגבי אחוז או סכום ההעלאה, תדירות ההעלאות, אופן ההודעה לשוכר וכד'.

תודה ויישר כח,

תשובה:

שלום וברכה,

יש חוזים שיש תנאי על העלאת השכירות, [שעליית המחיר תהיה באחוז מסוים וכדו'], ואז יש לפעול לפי הכתוב בחוזה. אם אין תנאי בחוזה, המשכיר יכול להעלות את תשלום השכירות כרצונו, אבל עליית המחיר תהיה רק בסיום תקופת החוזה, ולא בתוך תקופת השכירות ולא בתוך תקופת אופציה. והמשכיר צריך להודיע מראש כי בסיום התקופה הוא מתכנן להעלות את המחיר, והשוכר יחליט אם להמשיך לשכור את הדירה או לעזוב. כמובן שאין להעלות מעבר למחיר השכירות שמקובל באותו אזור, משום איסור אונאת ממון, ולמרות שאין אונאה בקרקעות אבל איסור אונאה יש.

בהצלחה.