לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הגעלת כלים באולם אירועים שאינו בכשרות מהודרת

שאלה:

האם צריך להגעיל כלים באולם ארועים לפני ארוע.

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין ששאלתך נוגעת לאירוע המתקיים באולם שאנו בכשרות מהודרת, ואתה מביא אוכל מקייטרינג חיצוני וכאן הבעיה עם הכלים.

כמו כן, השאלה רק לגבי סירים ותנורים, הצלחות בדרך כלל הם כלי חרס שלא מועילה להם הגעלה, ומאידך, גם פחות יש להחמיר בהם כיון שזה בדרך כלל כבר כלי שני או שלישי.

הסירים והתנורים כדאי להכשיר, יש גם חשש גדול שהם בני יומם, אני לא בטוח עד כמה במקום כה פעיל ניתן לומר שסתם כלים אינם בני יומם.

באם אין כשרות באולם בכלל, או שזו כשרות שלא ניתן לסמוך עליה כלל, ודאי יש להכשיר באופן יסודי ולא להשתמש בשום כלי שלא הוכשר כהלכה. וחשוב לציין שצריך הרבה ידע בהכשרת כלים, בפרט במקום כה גדול וכלים רבים.