רעש מיריעות הגג של השכן

שאלה:

שלום הרב,
השכן שגר מתחתיי התקין במרפסתו מעין יריעת ברזנט עקב בעיית יונים קשה באיזורנו. רוב השכנים סובלים ורובם התקינו דוקרני יונים. חדר השינה שלנו ממוקמם ממש מעל המרפסת.
כשיש רוח הריעה מתנודדת באוויר ונשמעות חבטות מעין חבטת שטיח להוצאת אבק. הרעש ממש מטרד וקשה להירדם.
מה הרב ממליץ לעשות? האם אפשר לומר משהו לשכן ואם כן באיזו צורה?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

השכן שהתקין את היריעות חייב להדק את כל היריעות היטב כדי שלא יתנענעו ברוח ולא ירעישו לשכנים.

בהצלחה.

מקורות:

הגמרא מספרת (ב"ב כב:-כג.), שבחצרו של רב יוסף היו דקלים, והיו באים אומנים והיו מקיזים דם לבני אדם תחת אותם אילנות, ומחמת כן היו באים למקום עורבים כדי לאכול את הדם, ולאחר מכן היו העורבים עולים ומזיקים את אילנותיו ופירותיו של רב יוסף. אמר להם רב יוסף "אפיקו לי קורקור מהכא" שיפסיקו להקיז שם דם, כדי שיפסיקו העורבים לבא למקום ולהזיקו. ומכאן פסק השו"ע (קנה, לט) "מי שהוחזק לעשות מלאכת דם או נבילות וכיוצא בהם במקומו, ויכנסו העורבים ויוצא בהן בגלל הדם ויאכלו, והרי הם מצירים את חברו בקולם ובצפצופם או בדם שברגליהם שהם יושבים על האילנות ומלכים פירותיהן. אם קפדן או חולה שצפצוף הזה מזיקו, או שפירות שלו נפסדים לו בדם, חייב לבטל אותה המלאכה, או ירחיק עד שלא יבוא לו נזק מחמתן".

מבואר ששכן שעושה פעולה שגורמת רעש ומפריע לדיירים יכולים לדרוש ממנו לסלק את ההיזק.