התקנת דוד על גג שהורחב באישור

שאלה:

שלום רב
שכן מקומה 3 שבנה על הגג המשותף לאחר שחתמו לו רוב השכנים וקיבל אישורים, הגג לא שייך לו בטאבו.
כעת רוצים להתקין דוד שמש על הגג, והוא לא מאפשר להיכנס וטוען שהגג שלו כי בנה עם אישורים. מה הדין? תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שבנה על הגג, הגג שאחרי ההרחבה דינו כרכוש המשותף ושייך לכלל הדיירים. ואין לדייר שבנה כל זכות בגג העליון. יתר על כן, לפי החוק בגג פרטי בעל הגג חייב לאפשר לדיירים להניח דודים על הגג, ולכן בכל מקרה יש זכות לדיירים זכות להניח דודים על הגג.

בהצלחה.