הרחבה על בניית פנלית

שאלה:

אני גר בקומת קרקע ובניתי בחצרי מחסן עם גג פנלית. השכן מעלי רוצה לבנות אני לא מתנגד לבניה, אך רצוני שאת היסודות והעמודים שנצרכים רק לו, ישלם לבד. [הקרקע אינה עומדת לבניה, ואין לה התר בניה]

תשובה:

שלום וברכה,

אם בנית בחצר פרטית שלך בנייה קלה – פנלית, והוא רוצה לבנות עליך, אתה לא חייב להשתתף איתו בהוצאות של יסודות ועמודים כיון שאתה לא משועבד לו. אבל אם אתה תשתמש בעתיד בהרחבה כתוספת חדר לבית ויש לך הנאה מההרחבה שלו, הוא יוכל לדרוש ממך תשלום של 'נהנה' שאתה משתמש בהרחבה שלו. ולכן כדאי שמתחילה תתפשרו על מחיר ביניכם ותחתמו שאין  תביעה הדדית אחד על השני גם בעתיד.

אם החצר היא חצר משותפת, אתה לא יכול לבנות בנייה קלה, אלא אתה חייב לבנות איתו ביחד בניה קבועה. כיון שאתה בונים על רכוש משותף אתה צריך לתת לו אפשרות גם לבנות, ולכן אתה צריך לבנות בניה קבועה, ולהשתתף איתו ביסודות ועמודים.

בהצלחה.