תחילת תפילה באמצע חזרת הש"ץ

שאלה:

לפעמיים קורה לי שאני מגיע בזמן תפילת מנחה לבית כנסת ומתחיל להתפלל 18 שחזן נמצא בתפילת החזרה…התפילה שלי נחשבת במניין יחד עם הציבור או תפילה יחיד?

תשובה:

יש לזה מעלה, אבל אם אינו יכול לגמור לפני שהש"ץ יגיע למודים [ואני מקווה שלא מתפלל כל כך מהר שיוכל לגמור…] לא יתחיל עד לאחר חזרת הש"ץ. אא"כ השקיעה קרובה.

מקורות:

שו"ע סי' קט סעיף א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש עצה, להתחיל להתפלל כשעדין יש עשרה שמתפללים את תפילת הלחש שלהם, אלא שצריך לומר את מילות התפילה לאט לאט באופן שיברך את שתי הברכות הראשונות: ברכת אבות וברכת מחיה המתים, ויגיע עם הציבור לקדושה ואז יאמר מילה מילה כפי שאומר החזן, וישתדל לחתום איתם גם את ברכת הקל הקדוש, ואז ימשיך בקצב שלו.