קניית עציצים בשנה השמינית

שאלה:

שלום רב,
האם מותר כעת (כ"ה אייר התשפ"ג) לקנות עציצים חדשים ממשתלה? אני רוצה לשתול אותם באדנית במרפסת ( לא מאכל). אני מתכוון לעציצים/שתילים צעירים. האם יש חשש שנשתלו בשמיטה בשנה שעברה?
תודה ותזכו למצוות !

תשובה:

אינני יודע. יש משתלות שיש עליהן פיקוח הלכתי של המכון לחקר החקלאות על פי הלכה של הרב אפרתי, ואני ממליץ לקנות שם, הן מצד שמיטה, הן כאשר מדובר בעצי פרי, מצד חשש הרכבות אסורות ערלה ועוד. תעזר באתר של בית המדרש אמונת אי"ש.

בהצלחה