קללה רצינית שאמא שלי הטילה עליי

שאלה:

אמא שלי הטילה עליי קללה שבחיים לא אצליח ושיהיה לי רע בחיים איך אפשר להתיר בבקשה?

תשובה:

אין צורך להתיר ואין מה לחשוש מהקללה. יש רק להצטער מאוד מדבר אחר. התורה מצווה אותנו בכיבוד אם, וזו מצוה מעשרת הדברות, איך יכול להיות שאמא מצוערת ממך כל כך עד שהיא מגיעה לשפל כזה? אם היא לא כל כך צלולה  בדעתה וכדומה, אין צורך לחשוש, ואדרבה כל השקעה בה היא מצוה, אבל אם היא מצוערת ממך ויש צדק בענין, ולא משנה מי צודק ומי התחיל, אלא למעשה ציערת אותה, הרי שיש לבקש את סליחתה, ולהשתדל מאוד בכבודה ובמוראה.

בשורות טובות וחיים טובים ומאושרים.