קונפליקט בין גננת לסייעת בגן הילדים

שאלה:

אני גננת בצהרון, ונתנו לי סייעת שמבוגרת ממני ב – 25 שנה,
היא מרגישה גננת וצועקת על ילדות, וילדות לא רוצות להישאר בצהרון בגללה,
ואני בשיטה שאין צורך לצעוק רק הכל בעדינות וביד רכה.
אני מפחדת כמובן להגיד לה מפני גילה
השאלה אם מותר לי להגיד למנהלת
אפילו שיתכן שיזרקו אותה?

תשובה:

שלום וברכה

אם היא לא מתנהגת יפה לילדות ולא נעים להן איתה, חובה לדבר איתה על כך ברורות, אין כל מקום לתת לילדות לסבול, או לך להנזק, בגלל הנהגתה הפסולה, גם אם זה עלול לפגוע בה או בפרנסתה. אם לא יעזרו הדיבורים, יש ליידע את ההנהלה. כמובן תעשי הכל בעדינות רבה, אבל באסרטיביות. חובה גם להסביר היטב את חלוקת העבודה בגן, מי הגננת ומי הסייעת ומה תפקידה של כל אחת. ככל שהדברים יותר ברורים, אולי זה לא נעים בהתחלה, אבל אחר כך הכל טוב יותר.

בהצלחה.