עליה לקבר בלי המשפחה

שאלה:

יום שישי הקרוב הוא יום ה30 לפטירת אבי עלי לעלות לקברו אך אני בסכסוך עם משפחתי ואני מעוניינת לעלות לקבר עם בעלי בבוקר מוקדם ב6 האם זה בסדר?

תשובה:

קראתי את שאלתך בכאב גדול מאוד.

אני בטוח שהמתנה הכי טובה שאת יכולה לתת לאבא זה לגמור את זה, לסגור את הסכסוך. הרי בימים אלו של אבל כולנו רואים שאף אחד לא נשאר כאן לנצח, ובעצם שום דבר מכל מה שקורה כאן גם לא ילווה אותנו לעולם הבא, רק מצוות ומעשים טובים, ויתור ועוד ויתור, הייתי נעזר במישהו בעל סמכות שמכבדים אותו במשפחה כדי לנסות להביא לידי כך. לכן ההמלצה שלי ממש לא להכנע למצב הזה אלא להלחם בו בכל הכח.

לעצם השאלה, אם נניח מכל סיבה אחרת זה לא היה מתאפשר, כן אפשר לבוא ב6:00 בבוקר.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.