מתעסק – האם צריך כפרה?

שאלה:

שלום וברכה!
ראיתי שהשש"כ כתב שמתעסק בשבת פטור אבל אסור וא״כ יוצא שזה אסור מדרבנן. איזה סיבה יש לאסור מתעסק? הרי האדם כלל לא מודע למה שהוא עושה ולא יכול למנוע את זה אז מה הועילו חכמים בתקנתם?

תשובה:

לדעת רבי עקיבא איגר מהדו"ק סי ח' פעולה של מתעסק, אף שאין כאן מלאכת מחשבת, מכל מקום יש בזה איסור דרבנן ולכן צריך לכפר על זה, סוף סוף לא נזהר ונעשתה מלאכה. וע"ע לחם משנה שבת פ"א הל' ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שם זה נושא קצת אחר, כיון שהפעולה כלל לא נעשית בקירבה אליו, והיא גם מתעסק, היא לא מתייחסת אליו, כלומר אינו ומה מתעסק שמדליק בגופו את האור, למי שהולך ברחוב ובריחוק ממנו נעשית מלאכה, הארכנו בענין זה פעמים רבות באתר, תכתוב בחיפוש מצלמות אבטחה בשבת.