מכונת רידוד עם שאריות בצק

שאלה:

שלום כבוד הרב,
במאפייה שבעירנו יצא צו מנהלי לסגירה של משרד הבריאות בגלל ליקויי תברואה. מה שמטריד אותי זה כיצד יש לה תעודת כשרות של יישובנו, שכל בני היישוב התורניים סומכים עליה, ולכן אני רוצה לפנות למועצה הדתית ולהתלונן בפניהם כיצד הם נותנים לה תעודת כשרות. אבל לפני כן אני רוצה לשאול האם אכן יש כאן בעיה כשרותית או רק תברואתית?
רשום בדו"ח:
1. נראו זבובים רבים על גבי העוגות, הלחמים ושאר דברי המזון הנמכרים.
2. נמצא שמכונת הרידוד לא מנוקה כנדרש ועם שאריות בצק.

תשובה:

סביר ששתי הנקודת הללו אינן מהוות בעיית כשרות. זבוב על מאפה מוכן זה לא קשור למערכת הכשרות, הוא יעוף כשתיקח אותו… נכון שיש להקפיד שזה לא יהיה כי מצוי שהם מטילים רימות, אבל זה לא משהו שבאמת מערכת הכשרות יודעת ויכולה לפקח עליו.

לגבי מכונת  הרידוד אינני יודע אם חוסר נקיון שם גורם להתלעה, יתכן, אבל זה יש לשאול את מערכת הכשרות.

בכל מקרה לא נראה לי שהייתי אוכל מאפים אלו שבאמת נראה שלא נשמרים בצורה סטרילית במיוחד… לא נעים.