הערמה במעשרות

שאלה:

המקדיש שדה פטור ממעשרות גם אם פדה לאחר מירוח ולכאורה יש כאן שיטה להנצל ממתנות עניים ?

תשובה:

נכון. אבל מי רוצה להפטר ממצוות יקרות?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור שזה מאוד לא מומלץ אבל בשביל להפטר ממעשרות לא צריך להפקיר את התבואה ולהסתכן בכך שאולי מישהו יבוא ויזכה מההפקר. הגמרא אומרת בוא וראה מה בין דורות הראשונים לדורות האחרונים. דורות הראשונים היו מכניסים את הפירות הביתה דרך הדלת בשביל שיתחייבו במעשרות ודורות האחרונים הכניסו פירותיהם דרך הגג בשביל שלא יראה פני הבית ולא יתחייבו במעשרות.