איסור לבועל

שאלה:

הייתי נשואה שנתיים.
הנישואים היו על הנייר, חיינו יחד אולי חודשיים ומאז דרכנו נפרדו הוא עזב את העיר ונעלם. אחרי הגירושים גיליתי שהוא היה שקוע בחובות עתק ומכור לסמים קשים. ובגלל זה לא צלחנו את חיי הנישואים יחד.
קצת לפני שהתרגשנו הכרתי גבר וקיימתי איתו יחסים פעם או פעמיים. שהבנתי כמה זה אסור נתקנו את הקשר עד שהתגרשתי סופית.
הייתי ילדה בת 23 שכל הסיפור קרה.
היום בת 29 ונשואה באושר כבוד ומלא אהבה לגבר שאיתו הייתי בעודי נשואה נישואי סרק.
חוזרת בתשובה ורוצה להתיר את הנישואים האלו. יש לכם איך לעזור לי?

תשובה:

שלום רב,

אכן סיפור קשה.

בעקרון קשה להתיר דבר כזה. הרי זה איסור דאורייתא, כשם שאסורה לבעל כך אסורה לבועל. העובדה שהנישואין ממבט שלך הן היו נישאי סרק אינו אומר שניתן לבטל את הנישואין הללו כלא היו.

יחד עם זה, אולי בכל זאת אפשר לנסות להתיר דבר כזה, לא בטוח אבל לנסות אפשר.

תתקשרי אלי למספר 058-4483560 ונראה מה ניתן לעשות

הרב זאב ליטקה