תפילת אב הרחמים בשבתות ספירת העומר שיש חתן

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בשבת שבע ברכות (החתן נמצא בשבעת ימי המשתה שלו) בשבתות ספירת העומר – האם אומרים אב הרחמים במוסף של שבת (מה גובר האם החתן או ספירת העומר ) ?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש חתן בשבע ברכות לא אומרים אב הרחמים, אגב הנושא אינו כל כך ספירת העומר, אלא הסיבה שכה הקפידו בימים אלו על אמירת אב הרחמים, היא משום שהגזירות שמחמתם נתקנה תפילה זו, היו בחודשים אלו, אייר סיון.

בשורות טובות ורק שמחות.