סכסוך שכנים על תפיסת חנייה

שאלה:

כאן בשכונה החניות ברחוב הם ללא טאבו. ויש שכן שכבר תופס שתי חניות עבורו, כלומר מוציא את הרכב ומעמיד את האופנוע שלו לשמירת החנייה. עד היום זה היה אם רכב אחד והייתי חונה בחניה אחרת, עם הזמן כמו בפתיחת השאלה הוא מחנה את הרכב של העבודה ואת החניה שעד היום הייתי מחנה לעצמי הוא תפס ע"י האופנוע שלו ומאז מחנה הוא לעצמו ושומר את החניה בשבילו. החלטתי שאני בעצמי גם תופס לו את החניה הראשונה ע"י אופנוע משלי.. האם יש בבזה איסור.. רוצים מה שנקרא ללמד אותו לקח על מה שהוא עושה לאנשי השכונה ולעשות לו את אותו דבר.

תשובה:

שלום וברכה,

יש זכות לכל דייר להשתמש בחנייה אחת בלבד, אלא אם כן יש חניות מיותרות שאז יוכל להשתמש בשתי חניות. ולכן כדאי שתסביר לו שהוא לא זכאי להשתמש בשתי חניות ואין משמעות לתפיסה של חניות אם אין לו זכות שימוש. במקום ללמד אותו לקח במעשים עדיף שתלמד אותו לקח בשיחה נעימה…

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. דיברתי איתו כבר.. אמרתי לו למה אתה תופס את החנייה? אמר לי זה חניה של העירייה אזז הקשתי עליו גם החניה שלך היא של העירייה, אתה רוצה שאני אתפוס לך גם? לא ענה לי.. ידוע שהוא דייר שלא מכבד את השכנים.. כל פעם משהו עם מישהו אחר.. מה אני עשה איתו..