לקנות סבון טבעי בחנות של גויים

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני רוצה לקנות סבון נוזלי אורגני המאפשר לנקות פירות וירקות מכל מיני לכלוך.
האם מותר לקנות את זה בחנות של גויים, אם הם אומרים שהחומרים של הסבון הזה טבעי ב-100%?

השאלה הזאת נוגעת לנושאים של כשרות ושל עבודה זרה.

תודה מראש.
שבוע טוב וכל טוב.

תשובה:

סבון בדרך כלל פגום לגמרי ואינו צריך כשרות, לגבי הנושא של נקיון הירקות כבר הסברתי לך את דעתי שאין לסמוך על הסבון הזה. מוצר הראוי לאכילה אין לקנות ללא כשרות ואין לסמוך על דברי המוכר הגוי.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. "מוצר הראוי לאכילה אין לקנות ללא כשרות ואין לסמוך על דברי המוכר הגוי".

    מחילה כבוד הרב, אבל לא הבנתי.
    אם הרב מדבר על ניקיון הפירות או הירקות מן השרצים, אז אני מבין מה הכוונה של הרב, אבל זה משהו אחר…

    אבל מה הבעיה לגבי סבונים, במידה והם לא מאכלים אפילו אם הם טבעיים?
    "לא לסמוך על דברי המוכר הגוי", האם הסיבה היא משום ע"ז?

    תודה רבה.

  2. אני רואה שיש כאן אי הבנה. כתבת שעל סבון לא צריך כשרות כי הכל פגום ולא ראוי לאכילה. ציינתי שבדברים שכן ראויים לאכילה צריך כשרות ואין לסמוך על הגוי. כמו כן כתבתי שכיון שהשואל מייעד את המוצר לנקיון ירקות עלים שאינם גדלים באופן מפוקח מתולעים, אני מביע את דעתי שאין לסמוך שהסבון הזה יועיל להסיר את החרקים.