לא הדליקה נרות באונס

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א,
זוג צעיר נקלעו לבית חולים בשבת וכיון שלא הורשו להדליק שם, מינו שליח להוסיף נר בשבילם בבית השליח.
כמובן שלא יצאו כלל. השאלה הוא לגבי הקנס.
מי אמרי' שטעות בדין כזה יותר דומה ל'שכח' שקנסינן עליו או כ'אונס' שלא קנסינן עליו?
אשמח למקורות. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה כיון שלא יכלו להדליק בבית החולים, הם היו אנוסים בדבר, ואף שהפטנט שרצו לעשות אין בו ממש מכל מקום גם ברירה אחרת לא היתה בידם, ובאופן של אונס אין קנס. כמבואר במשנה ברורה בתחילת סימן רסז.