הוצאת נוברינג

שאלה:

שלום הרב.
אשתי משתמשת במניעת הריון- טבעת נוברינג המוכנסת לנרתיק, (היו לה כמה כתמים בימים האחרונים עקבות כך).
השאלה היא האם כאשר היא רוצה להוציא את הטבעת חובה עליה להסתכל ולבדוק האם על הטבעת יש דם ואז לכאורה זה ייחשב כבדיקת עד? או שאי יכולה לזרוק לפח בלי לבדוק.
מכיון שיש לי חסימת אינטרנט וקטגוריית אישות וטהרה נחסמת אצלי, אשמח שתשלחו לי את התשובה ישירות למייל ממנו שלחתי. תודה.

תשובה:

אין חיוב לבדוק את ההתקן בשעה שמוציאים אותו, אבל יש לחשוש לראיית דם בשיעור זמן שבדרך כלל היא אמורה לראות לאחר הוצאתו, אם זה 24 שעות וכדומה.