בעל תשובה – תפילה בהברה ספרדית

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני בעל תשובה ואני אשכנזי אני מתפלל בהברה ספרדית (עברית רגילה) רציתי לשאול האם עליי לעבור להברה אשכנזית ?

או עכפ שם הויה להגיד בהרבה אשכנזית?

תשובה:

שלום וברכה

על פי הוראת החזון איש כדאי לפחות שם הוי"ה לומר כפי מנהג אשכנז, כיון שבהברה הספרדית למנהג אשכנז זה נשמע מילה אחרת של חול – אדון בלשון רבים – אדונים שלי. לגבי שאר התפילה אם קשה לך לסגל לעצמך את ההברה האשכנזית וזה רק יגרום לך לשיבוש וסירוס וחוסר כוונה, אין בכך צורך.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. דברי הרב עזריה אריאל שאני מוקירו ומעריכו עד מאוד, אכן ידועים, יש בהם גם הגיון רב, אך הם לא רלוונטים לכאורה כמו שאסביר, ובכלל, כל זה אינו משנה את העובדה שכך היתה הוראת החזון איש, ואני קטונתי מלהכריע בין מצוקי ארץ מכח סברא או הוכחה כל שהיא.
    מה שחשוב להבין, שכל ההוכחות מהפיוטים וכו' אינן רלוונטיות כלל. כיון שאין ויכוח על כך שהדבר הכי נכון אם זה אפשרי, שאשכנזי יתפלל הכל בהברה אשכנזית, וספרדי יתפלל הכל בהברה ספרדית כולל שם ה', ומן הסתם כך עשו אותם פייטנים ספרדים קדמונים, וכפי שמוכח מחרוזיהם.
    אין לנו דיון כרגע איזו הברה היא הנכונה והטובה יותר, בענין זה יש נושא של מנהגי אבות, ולפלא בעיני כל אשכנזי שמתפלל כמו הספרדים רק בגלל שכך הוא מדבר את דברי החולין שלו.
    מה שטען החזון איש, הוא שעד כמה שלפי מנהגי אבותיך אמירה כזו היא שיבוש, יוצא שאתה למנהגך אומר את שם ה' באופן של חול.
    לספרדי זו לא בעיה, כי אותה מילה יכולה לשמש גם קודש וגם חול, אבל לך ולמנהג אבותיך זו בעיה, לכן כל ההוכחות הנ"ל אינן רלוונטיות.
    לא היתה לחזון איש טענה כביכול ספרדי צריך לומר שם ה' כמו אשכנזים בגלל הבעיה שהציג.