סיגריה אלקטרונית בשבת

שאלה:

איזה איסור עוברים אם מעשנים סיגריה אלקטרונית שהוטענה לפני שבת אדים?

תשובה:

שלום וברכה

כל שאיפה בסיגרייה כמוה כהדלקת אור בשבת, היא מפעילה מעגל חשמלי. אם זה אסיור תורה של בונה, או אסיור דרבנן של מוליד, כידוע יש שיטות שונות בפוסקי זמנינו.

שבוע מבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבר כתבתי בשאלה דומה אחרת שמדובר באיסור תורה גמור כיוון שמנגנון האידוי מופעל ע"י סליל שמהווה חוט להט ולכן יש כאן חשש מבעיר דהורייתא

  2. בתגובה לשגיא

    אני לא יודע האם חוט להט שנהיה אדום נחשב הבערה.
    אבל גם אם כן, המציאות היא שבשימוש רגיל, החוט להט לא מגיע לחום ברמה שהוא נהיה אדום, מכיון שהנוזל שנוגע בו מקרר אותו.