לפסוע בצדדים שלפני המתפלל

שאלה:

כשפוסעים לאחור אחרי תפלת 18 ומאחוריי יש מישהו שעדיין מתפלל תפלת עמידה,במקרים מסויימים אפשר לפסוע לצדדים ולסיים את התפלה,האם פסיעה לאחור לצדדים אפשר גם אם אני פוסע בתוך ד' אמותיו של המתפלל
מאחוריי,דהיינו שהפסיעה לצדדים היא עדיין בתוך ד' אמות של המתפלל?
חפשתי בספרים ולא ראיתי מי שמתייחס לנקודה הזו,אשמח לדעת את ההלכה בענין זה וגם את המקורות
תודה רבה!

תשובה:

בנוגע ל"צדדים דלפניו", כלומר לפניו אבל באלכסון, נחלקו המגן אברהם ואליה רבה בסי' קא אם מותר לעבור לפניו או לא, ובמשנה ברורה שם כתב שבשעת הדחק יש להקל, לכן הכל לפי הענין.

לכן כאשר אינו לפניו ממש אלא מעט לצד או פוסע מיד לצד, הוא תלוי במחלוקת הנ"ל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמדומני בסימן קב,מצאתי גם בפסקי תשובות סימן קב
    סעיף ה' בהערה 78 שמדבר בענין זה,בכל אופן תודה רבה
    שקידמתם אותי לתשובה הנכונה.