כסא חשמלי לנכה בשבת

שאלה:

שלום
יש לי ילד נכה ברמה הכי קשה,לא מבין כלום ולא מתקשר ולא יודע להפעיל את הידים.
קנינו לו כיסא גלגלים ממונע שאנחנו מפעילים אותו ולא הילד.
האם מותר להפעיל את הכיסא הממונע בשבת ולקחת אותו לטייל בשבת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, שכרכם הרבה מאוד, על הטיפול המיוחד בבן קרוב זה של בורא עולם.

אסור להפעיל את הכסא הזה בשבת, הפעלה חשמלית של הכסא מותרת רק לצורך פיקוח נפש או ספק פיקוח נפש, לא כדי לטייל אף שזה חשוב לו ומשמח אותו.

בשורות טובות ושבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הגרש"ז אויערבך דחה את ההיתר הזה של מכון צומת, ומשום שסבר שזה לא נחשב גרמא, כאשר מדובר בכפתור המפעיל באופן ישיר את המכשיר. כמו כן, להגדיר דבר כהגברת זרם כאשר יש זרם לא יעיל ואני הופך אותו ליעיל, גם זה לא היה ניחא בעיניו, ולמעשה בשתי מנקודות אלו לא התקבלו דבריהם של רבני מכון צומת להלכה בין פוסקי זמנינו. אני מצי להתייעץ עם המכון הטכנולוגי של הרב הלפרין לשאול מה הפתרונות שכן קיימים כיום לנכים במצב כזה, בשלל תחומים שמן הסתם אתם נזקקים להם.