הלוואה לצורך בניית ממ"ד

שאלה:

בס"ד
שלום לרב.
רציתי לשאול אם מומלץ לבנות ממ"ד בבית פרטי..? או לסמוך על אמונה ולא להשקיע בזה כסף… ( עסק לא זול) בכל אופן חסר לי חצי מהסכום… ישראכארט רוצים לתת לי הלוואה… אמרתי להם שאני אחשב על זה….
היות ואני חושש להיות בעל חוב… וחובות מכניסים את האדם ללחץ נפשי וכו… לחיות בלי ממ"ד או להכנס להרפתקאה עם ההלוואה… ( כיש לי אפשרות להחזיר את הלוואה לאחר 3 שנים) מה דעתך?

תשובה:

שלום וברכה

בעיני ממ"ד הוא דבר חשוב מאוד, בפרט לאור מה ששומעים היום… ובפרט בבית פרטי שמטבע הדברים פחות מוגן. זה כמובן תלוי מאוד היכן אתה ממוקם בארץ, אבל ככלל זה דבר נכון. בדרך כלל אישורי הבנייה היום מחייבים בניית ממ"ד ומאוד חשוב לבנות לפי האישורים כדי למנוע עגמות נפש.

שיהיה תמיד רק שפע ברכה והצלחה וחיים שקטים ושלוים.