גזיזת צפרנים ביום שישי כשהשלושים יוצא בשבת

שאלה:

כשיום השלושים על אמא יוצא בשבת האם מותר לגזוז ציפורנים ביום שישי לכבוד שבת

תשובה:

שלום וברכה

לענין תספורת [באבלות על אח או בן, באבלות על הורים בלאו הכי השיעור הוא משיגערו בו ולא שלושים]  אסור בערב שבת, כמבואר בירושלמי מו"ק פ"ג ה"ה, וראה דגול מרבבה סימן ת', אף שיש שהקלו בזה, אבל כבר תמהו על דבריהם מהירושלמי הזה.

לגבי ציפורניים, נחלקו הדעות: בשו"ת פנים מאירות ח"ב סי' קמט כתב לאסור. ובגשר החיים פרק כא אות יא כתב להתיר וכבר הקדימו בזה בזרע אמת סימן שצ.

בשורות טובות.