נגיעה בין זוג מאורס

שאלה:

שלום וברכה.
אני מוכרחה לציין קודם שהכל נעשה מתוך אונס ואי ידיעה,
אני נטו כותבת את הדברים- לא בכדי לקבל אישור לכאן ולכאן, אלא רק כדי להרגיע את עצמי שאפשר תמיד להתקדם הלאה עם פנים לשינוי…
אנחנו ברוך ה' זוג מאורס, מתחתן בקרוב ממש,
הקשר שלנו והתהליך בכלל- מתנהל הרבה יותר בפתיחות מאחרים- אם זה בגלל השתלשלות השידוך שנעשתה בצורה פלאית ומחברת, ועם זה ה'דוגריות' ששנינו התברכנו בה, ברוך ה' והשפה שהיא קצת שונה מכולם. _ואנחנו מודעים לזה)
כשאנחנו נפגשים- יוצא ואנחנו נוסעים למקומות רחוקים באוטובוס בין עירוני ויושבים אחד ליד השני. גם הקרבה שלנו באופן כללי היא משוחררת ואינטימית יותר… יוצא ובטעות כשאנחנו מעבירים דברים, או משוחחים- נוגעים בטעות. נניח שמעבירים טלפון יוצא והאצבע נוגעת או כל דבר אחר…
זה בסדר?
כלומר, זה נקרא שאנחנו עוברים עבירות, שעדיף שנפגש יותר מרוחק, או שזה אונס?
וגם בפגישה האחרונה שלנו היינו בים והנעליים שלנו התמלאו בחול, אז הארוס שלי ניקה לי את הנעלים כשהן היו עלי- זה נקרא שנכשלנו בנגיעה?
לא ידענו.
זה עבירות של כרת חס ושלום??
נשמח לשמוע, זה חשוב לנו מאוד!!

תשובה:

שלום וברכה

מה שתיארת נשמע יותר כאונס ובכל מקרה לא מגע של חיבה. אז יש להמנע ממנו ולהזהר, כדי שזה לא יגרור חלילה למה שבאמת אסור, אבל למפרע לעת עתה אין כאן איסור. רק כדאי לשים לב, ממה שנשמע ממך אתם ממש יכולים חלילה להכשל, יש ביניכם קירבה יתירה, ואתם כבר בסוף וקרובים לחתונה אז באמת חבל יהיה מאוד!

לכן תזהרו הרבה יותר, תשמרו על עצמכם, ובעזרת ה' תזכו לחיים שמחים ומאושרים, אהבה ואחווה שלום ורות כל הימים!

ברכה והצלחה ומזל טוב.