עזרה לנערים להתפלל באמצע התפילה -הפסק בדיבור

שאלה:

שלום לרבנים,
ב"ה אני הולך לעשות שיעור תורה לנוער מתחזק חילונים ,שלא יודעים כלום בעניין איך להתפלל ומה לקורא ומה לא לקרוא,
גם אם אני מסביר להם לפני כן איך להתפלל עדיין הם באמצע שמונה עשרה או ברכות שמע שואלים אותי מה לקרוא ומה לעשות אם סיימתי,
חשוב לי לציין שגם אם אני מסביר להם בידים הם לא מבינים תמיד ,וגם חשוב לי שיבינו ואני אשמח לענות להם והם לא מפריעים לי בתפילה שלא יגרום להם להרגיש נטל.
באיזה חלקים מן התפילות מותר לי לדבר על מנת להסביר להם איך להתפלל?
אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

למעשה הכלל מאוד ברור, אסור לדבר מברוך שאמר עד לאחר שמונה עשרה. אמנם, לצורך התפילה, בין ברוך שאמר לישתבח יש להקל לענות, ראה אגרות משה חלק א סימן כב. אחר כך זה יותר בעיה ואסור, כמבואר בדבריו שם. וכאן יש לי שאלה פשוטה, אתה חייב להתפלל איתם יחד? אולי אתה תראה להם ותכוון אותם וכו' ,ואתה עצמך תתפלל לפני כן?

בהצלחה רבה מאוד!