עד קידושין שלא שמר שבת בעת הקידושין

שאלה:

בס״ד
האם עד קידושין שהיה חילוני בזמן הקידושין ורק לאחר כמה שנים חזר בתשובה, האם הוא היה כשר בדיעבד לקידושין? או שקידושין לא תופסים כאשר אחד משני העדים היה חילוני?

תשובה:

שלום רב,

העד עצמו לא היה כשר בעת הקידושין. העבודה שאח"כ הוא נעשה שומר שבת אינה מכשירה אותו לעדות בעת שלא שמר מצוות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על המענה!
    יש את העניין של ״תינוקות שנשבו״ שמתייחס לכך שחילונים הם כשרים לעדות בכלל, ולעדות קידושין בפרט בגלל העניין הזה שהם לא התחנכו על תורה ומצוות ולכן הם לא רשעים. האם זה נכון?

  2. נכון. מעבר לכך שיש נושא האם הם כשרים לעדות וכפי שכתבתי לך הם לא כשרים לעדות משום שאינם מקפידים על איסור לא תענה בערך עד שקר. יש עוד נושא זה עדות לקידושין שכתוב בסי' מב שלא לקחת עד קידושין החשוד על העריות. אבל פחות מהרישא משום שהנימוק של פסולתם לעדות זה פסול מהתורה, ואילו החשוד על העריות נדמה לי שמבואר שם בבית שמואל שהפסול הוא אינו מן התורה