נתינת שעטנז לגוי

שאלה:

בס״ד
לכבוד הרב שליט״א
קניתי ג׳קט חליפה לפני שנים רבות שנמצא בו שעטנז… מספר שאלות:
האם מותר לתת אותו במתנה לגוי שאינו סוחר?
האם מותר להשהות בגד שעטנז בבית?
היום בטעות מיהרתי לתפילת ערבית ולקחתי את הג׳קט עם השעטנז בטעות שמתי את שני השרוולים ומיד ששמתי לך שזהו הג׳קט זרקתי אותו מעלי(אולי אחרי 2 שניות) האם עברתי על איסור שעטנז?
ואם כן האם יש חשש שאין התפילה נשמעת בכהאי גוונא 40 יום רח״ל?
המען תודה לרב שליט״א

תשובה:

שלום וברכה

מותר לתת שעטנז מתנה לגוי כאשר אין חשש שיכשל בו יהודי, כמבואר ברמב"ם כלאים פרק י' הלכה יב ובשולחן ערוך בסימן שד [אלא שזה אמור להיות בכפוף לכללים הרגילים של נתינת מתנה לגוי מצד חשש לא תחנם, כלומר לתת רק אם יש לך טובת הנאה בנתינת המתנה לאותו גוי, אם לא, תזרוק את זה לאשפה].

רק תעשה זאת עכשיו, או תארוז אותו עכשיו בשקית סגורה ומסומנת כדי שלא תבוא לידי מכשול!

מה שאדם נכשל באונס לשתי שניות אינו מונע את קבלת התפילות, אבל שוב, תעשה את ההשתדלות הקטנה הזו לארוז את זה כדי שזה לא יקרה שוב.

ברכה והצלחה.