מקווה טהרה

שאלה:

שלום הרב,
אני נשוי ברוך ה' עם 2 ילדים.
לפני כשנה בערך אני ואשתי התחזקנו יותר והתחלנו לשמור על מקווה טהרה.
אציין שבכל פעם במועד הטבילה לאשתי קשה ללכת לטבול והיא אומרת שהיא לא תמיד נמצאת שם..
אחרי שהבנתי את חומרת השמירה וכמה זה חובה וחשוב אני לא יודע איך לנהוג במצבים שאשתי לא רוצה ללכת לטבול….בעבר רבנית הציע לחזק אותה בדבר הזה אבל היא לא מעוניינת ללכת.
שאלתי היא איך עליי לנהוג? היא אישה מדהימה ואמא טובה לילדים והיא בעלת מידות טובות ויש לנו חברות טובה. אני משתדל לא להגיד כלום אבל זה יוצר מרחק שעובר הזמן והיא לא רוצה לטבול..ואז שוב ווסת וכו'.
אשמח לעזרה בנושא איך עליי לנהוג.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שמרתיע אותה הצורה הזו של בלנית ועוד נשים בהמתנה וכו'. אולי ניתן לסדר על ידי רב מקומי, שביום השמיני לנקיים ביום ולא בערב, כאשר המקום ריק לחלוטין ונקי, רק היא תבוא לשם עם בלנית ותטבול, בלי נוכחות שום אשה אחרת. ואם גם לזה אינה מסוגלת, אזי שתקח כובע רשת דק, לא כובע ממש אלא רשת שלא עושה חציצה, ותלבש על הראש כדי שתהיה בטוחה שכל השערות בתוך המים, ותטבול לבדה בלי נוכחות שום אדם שם. או לחילופין, אתה יכול להיות הבלן שם בשעת הדחק ואין אסיור בכך שאתה רואה אותה טובלת, כיון שמיד כאשר היא יוצאת מהמים היא מותרת לך. רק יש לערב רב מקומי, כי באופן סטנדרטי לא יפתחו לה את המקווה בשעה שאינה מיועדת לכך.

בשורות טובות.