לשמוח כאשר הצבא הורג מחבלים?

שאלה:

איך עלינו לנהוג האם מותר לשמוח הרי כתוב בנפול אויבך…?

תשובה:

שלום וברכה

הפסוק בנפול אויבך אל תשמח מדבר על עצם תחושת הנקמה במות אוייב, כאן אנחנו לא עוסקים בנקמות, אנחנו רחוקים מהענין הזה שהוא שייך כשאדם יושב על גפנו ועל תאנתו, כרגע אנחנו שמחים על הצלתם של ישראל, כל מחבל שנהרג זו הצלת נפשות של יהודים, וזה ודאי משמח לראות שבורא עולם שומר עלינו ומסייע לאחראים על כך להגיע לאנשים הללו ולנטרל אותם, ויש להמשיך להתפלל להצלת עם ישראל מכל אוייביהם ולשמוח בכל נס.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. במסכת מגילה דף (טז.) כתוב שהמן אמר למרדכי לעלות לסוס ולרכב עליו, אך מרדכי ענה לו שהוא לא יכול כי הוא תשוש וחלש מחמת תעניות, אז המן גחן ומרדכי עלה עליו בשביל להגיע לסוס, אחרי שעלה מרדכי לסוס הוא בעט בהמן.
    המן הגיב ושאל את אותה שאלה שלך, מה עם הפסוק "בנפל אויבך אל תשמח"?!
    אז מרדכי ענה לו במה דברים אמורים? בישראל, אבל באומות העולם כתוב "ואתה על במותימו תדרוך".
    ימח שמם וזכרם של כל אויבי השם שמנסים לפגוע בעם ישראל.

  2. לכאורה יש לציין שיש חילוק בין כל האומות,ומאידך לזרע עמלק וכגון המן שיש מצוה להורגו ועוד לייסר אותו.עי' בפי' הגר"א על פסוק הנ"ל שלכן מרדכי בעט בו.והרי כל קייומו בשביל למחוק את הראשית גויים הארסי וכפרני שמרים יד על ד'.ועי' בא"ר שהביא שהיה מנהג בפורים להגיד את שיר של יום שתוכנו מחיית עמלק כלומר שזה החלק העיקרי ביום זה-ארור המן.ומאידך ל70 אומות יש כן מקום לתיקונים.