לימוד תורה או תפילה?

שאלה:

האם אני יכול לותר על תפילת מנחה (וכן שאר התפילות) בגלל לימוד תורה מותר משום הפסוק: "לא ימוש ספר התורה הזה מפיך והגית בו יומם ולילה"?? אפשר בבקשה מקור לכך??

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שלא. הרי הלכה פסוקה היא שכאשר מזדמנת לאדם מצוה עוברת הוא חייב לבטל מלימודו כדי לקיימה, משום שהלימוד מטרתו על מנת לעשות. חריג בכך הוא מי שתורתו אומנותו כרשב"י [שום תנא אחר לא היה במדרגה זו], שהיה פטור מתפילה וקריאת שמע בגלל לימודו.

מקורות:

ראה מגילה ג ב, כט א, כתובות יז א. וראה עוד גמרא שבת יא א.