יחוד אח עם אחות מאומצת

שאלה:

נישואיי עלו על שרטון. הורחקתי מהבית ל3 חודשים. אשתי היא בת מאומצת ובזמן העדרותי אחיה החורג מגיע לביתי. שוהה עם אשתי ואף ישן איתה בבית.
לגבי יחוד אין ספק, שאלתי האם העובדה שהאח שאינו "תכשיט" בעל עבר משטרתי, סמים ואלכוהול שישן בבית כל הלילה עם אשתי האם אשתי אסורה עלי ? ולו מחמת הספק!!! אודה על תשובה מפורטת ומקורותיה תבורכו

תשובה:

שלום רב,

ברור שהאישה אינה אסורה למרות שאכן מאחר שאינם אחים אלא היא מאומצת הרי שהם עוברים על איסור ייחוד ועליהם להישמר מזה – כלומר, לדאוג שיהיו אנשים נוספים בבית. אבל אישה שעברה על איסור ייחוד אינה נאסרת לבעלה, בפרט שאין סיבה לחשוש באופן ספציפי. יתרה מזו, האישה שנאסרת לבעלה לדעת רוב הראשונים בסי' יא זה רק באופן שראו אותה איתו באופן הרבה יותר משמעותי. מה שאתה צריך להיזהר שלא לקנות באישה – כלומר, לומר לה שאתה חושד בה ולכן אל תתייחדי עם איש זה, כי קינוי כאשר הוא נאמר בתנאים המבוארים בסי' קעח עשוי להביא לכך שהיא תהיה אסורה אם יהיה עדות על כך שהם התייחדו לאחר הקינוי.