חברה בבעלות גויים בחמץ אחר הפסח

שאלה:

כידוע יש חברות מזון בארץ שהם תאגידים שבכלל בבעלות גויים. האם גם למחמירים לא לסמוך על מכירת חמץ, ניתן להקל במוצרים של החברות הנ"ל.
אמנם יש לחשוש שחלק מהמוצרים היו ברשתות המזון כבר קודם פסח. אבל וודאי חלק מהמוצרים הגיעו למדפים רק אחרי פסח, וא"כ היו במפעל או הקמח היה במפעל קודם פסח.
האם ניתן להקל?

תשובה:

שלום וברכה

בלאו הכי מדובר בחומרה די רחוקה, שרבים לא נהגו ובודאי לפני שלושים וארבעים שנה, כך שגם נכון הצירוף שהזכרת, ואפשר לקנות, ככל שבאותה רשת שאתה קונה נערכה מכירת חמץ.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מסתמא כתבתי 20-30… בילדותי לא הכירו את הענין הזה, הציבור היה קטן והכח הצרכני שלו לא היה כזה שיגרום לחברות לעסוק בזה. הגר"א כידוע החמיר בכך אבל בציבור לא היתה קיימת חומרא זו, אולי אצל יחידים. חלילה אינני מזלזל בה, ח"ו, כל חומרא שיש לה בסיס וסברא היא דבר נפלא, אבל כאשר אתה בא ושואל על צירוף כזה או אחר קשה להשיב, כי בלאו הכי מדובר בחומרא בעלמא, אז כל אחד מחליט לעצמו עד כמה הוא חושש לה. יכול להיות אותו אדם שבמוצר מסויים שיותר נחוץ לו יקל יותר ובמוצר אחר, ממתקים למשל, יחליט להחמיר.