החזרת מוצר לחנות

שאלה:

שלו' וברכה לכבוד הרב,

בקבוק יי'ן שנרכש באחד מסניפי רשת סופר גדולה
וללא שימת לב לאחר יום יומיי'ם בערך הובחן שהבקבוק הוא של היתר מכירה והרצון עכשיו לגשת לשם ואי"ה להחזירו או להחליפו.

לצערי ללא רצוני מלאחר שיצאתי מהסניף ובדרכי והלאה נחשפתי לשמיעת מוסיקה רועשת ודי רעה וגם למילים לא נקיות שיצאו מפי אדם. וברצוני לשאול בבקשה האם מצד דבר הגמרא "אמר רבי יוחנן כשם שהדיבור יפה לבשמים כך דיבור רע ליי'ן" ישנה מניעה לגשת ואי"ה להחזיר את הבקבוק?

ב. מוצרי חלב וכיוצ"ב שאר מוצרים שבימינו tar רובם משומרים ב "בי סולפיט" או בחומר משמר אחר, והקונה אחר שמביאם לביתו רוצה להחליפם בחנות לא משום שמקולקלים אלא פשוט החליט שאינם נחוצים לו או שנוכח לדעת שהם לא הסוג שרצה לקנות. איך אפשר לדעת ולאמוד שהבאתם לביתו דרך אוויר העולם ובפרט בימי הקיץ ואי איפסונם במקרר מיד עם הגעתו לביתו או אם זה מוצרים שרשום עליהם לאפסנם במקום קריר ואפל כמו שמן ולא עשה זאת מיד אלא לאחר זמן מסויי'ם לא פגמה את טיבם או אפילו קלקלתם ושיוכל הוא להחזירם לחנות?

בברכה,

תשובה:

מוצרים אלו שהזכרת וחששות אלו שהעלית אנשים לא מקפידים עליהם ולכן אין בעיה להחזיר לחנות. כמובן שמוצרים הצריכים קירור כמו גבינות וחלב ואתה מסתובב איתם שעה ארוכה בשמש וכו', אין להחזיר.

הצטרף לדיון

תגובה 1