כהנים- בית קברות

שאלה:

כב' הרב
במשפחה נקבע מועד להקמת מצבה לאחי ז"ל (אנו כהנים) לסוף החודש- חולון.
אנו באים- אני (מירושלים) ואלמנתו וילדיהם גם מחו"ל.
ללויה ולקבורה נכנסנו למקום (אני ושני בניו של אחי ז"ל) ליד הקבר (שנמצא בתוך בית הקברות).
אינני סבור שמותר להתנהג כך לעניין הקמת המצבה- מאחר ומדובר בכניסה לבית הקברות.
ידוע לי שיש שאלה לגבי שבילים ומרחקים- אך נטייתי היא וכך תמיד נזהרתי – שלא להיכנס מעולם לשטח בית הקברות, אלא בנסיבות המיוחדות בהן יש להיטמא למת: דהיינו בענייני קבורה לקרובי המשפחה בדרגה שנקבעה בהלכה.
הנני חושש מאוד שילדי אחי ז"ל עלולים לפרש לא נכון את הרתיעה שלי – אך רצוני להיות בקרבת מקום לא רחוק מן הקבר אך מחוץ לבית הקברות. אינני רוצה למדוד מרחקים בתוך השטח. מה ניתן לומר במצב הזה? לא הייתי רוצה להתבסס על תחושתי בלבד אלא להתבסס על ההלכה.
הנושא עבורי רגיש מאוד.
אודה להתייחסות עניינית ובמידת האפשר עם מקורות.
דוד (ירושלים)

תשובה:

שלום וברכה

כפי שציינת לא מדוייק לומר שאסור להכנס לבית העלמין, יש שבילים שמותר לכהן להיות בהם, ורק להכנס לחלקות עצמן אסור. אמנם אם יש עץ שמאהיל על קבר ועל השביל יש להזהר שלא להיות שם משום טומאת אוהל. וכמובן להתרחק ד' אמות מכל קבר שהוא.

בשורות טובות.