הנאה מפעולה שנעשתה בשבת

שאלה:

שלום
אני מעוניינת לצפות בסרטון מסוים שמוקלט בשפה זרה ותורגם לעברית. אני לא יודעת מי תרגם אבל אני יודעת שהוא תורגם בשבת על ידי יהודי. האם זה נחשב שזאת מלאכה שנעשתה במזיד או בשוגג (תינוק שנשבה אולי?) והאם מותר לי לצפות בסרטון
אשמח לתשובה כמה שיותר מהר
בברכה
מרים

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהוא יה יכול לעשות זאת גם לאחר השבת, האיסור ליהנות מזה לעולם הוא רק למתרגם עצמו, אבל לשאר בני אדם מותר לאחר השבת, ויש שהחמירו בזה להמתין בכדי שיעשו, כלומר כפי הזמן שהיה יכול לתרגם לאחר השבת. עכשיו כבר בלאו כהי עבר הזמן הזה.