לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הגוי לוחץ על כפתור המעלית בשבת

שאלה:

שלום אבי מתקשה לילך ולעלות במדרגות . והוא גר בקומה שלישית. אין בבנין מעלית שבת. האם מותר שגוי ילחץ עבורו במעלית ( רק בעליה ) ? בירידה הוא יכול לשאת את המאמץ. תודה

תשובה:

שלום וברכה

מעבר לשאלת המשקל והשתתפות של העולה בפעילות המעלית, שהוא נושא מורכב ויש להתעדכן בו כל הזמן ובכל מעלית באופן ספציפי, יש גם נושא של איסור הנאה ממעשה שבת של גוי, וכאן הגוי לוחץ על כפתור המעלית עבורו.

כאשר מדובר בעובד זר שתפקידו להעלות את הזקן, והוא יכול לעשות זאת במדרגות רק נוח לו יותר במעלית, והוא עושה זאת בעצם לנוחותו, זה נושא אחר ויש בזה כמה פרטי דינים, הארכנו בזה כאן. אמירה לגוי בכל מקרה אסורה, וכל דברינו בקישור הנ"ל הם באופן שהגוי עושה מעצמו ללא אמירה.