אונן כאשר הקבורה נדחית בכמה ימים לצורך הגעת קרובים

שאלה:

נפטרה בארץ ומחכים לילדים שיגיעו מחוץ לארץ האם גם בהמתנה של כמה ימים גם יחול דין אונן ומה המקורות, תודה.

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הכל מוכן ורק מחכים שיגיעו מחו"ל ויערכו את הלוויה, נחלקו הפוסקים האם יש דין אנינות. הנודע ביהודה יו"ד סי' ריא סבור שעדיין הם אוננים, ורבי עקיבא איגר ומהר"ם שיק סי' שמ ושו"ת טוב טעם ודעת מהדורה קמא סי' רפא ועוד חולקים וסבורים שבאופן זה בטלה האנינות וחייבים בכל המצוות. לכל הדעות מותר באופן זה לקיים מצוות כיון שאין כל עיסוק בקבורת המת.

בשורות טובות.