טעות בחישוב פנסיה

שאלה:

שלום רב, בציעתי "התמחות" 8חודשים אצל מעסיק שניצל את המתמחים ולא שילם אפילו הוצאות דלק ואף לא פניסה ופיצויים כחוק.
לאחר סיום ההתמחות התברר שאחד המתמחים איים בתביעה ולכן מיד הוא שילם לו פנסה ופיצויים.
פניתי אליו אף אני ושאלתי אותו למה לא שולם לי פנסיה ופיצויים, הוא אמר שהוא יבדוק עם משרד הרואה חשבון שלו.
זמן קצר לאחר מכן קיבלתי מייל ממשרד רואה החשבון שלו עם תחשיב והסכום שאני אמור לקבל. במקביל המעסיק פנה אליי ושאל מה המספר חשבון שלי בכדי להפקיד לי.
פניתי מיד ליועץ פנסיוני ושאלתי אותו האם לפי החוק אני זכאי לפיצויים ופניסה, הוא בדק במערכות וראה שעקב כך שלא היה לי "הפקדה פעילה לפנסיה" אני לא זכאי לפנסיה מהיום הראשון בעבודה אלא רק לאחר 6 חודשי עבודה, וכן איני זכאי לפיצויים כי לא עבדתי מעל שנה אצל אותו המעסיק.
לכאורה אלו דברים שכל רואה חשבון זוטר אמור לדעת.
כעת אני שואל האם מותר לי לקבל את הכספים הללו? לכאורה לא, אך אם הרואה חשבון ביצע בדיקה כלשהי והחליט שכן אז אולי יש צד לקבלם?
תודה רבה לכל המסיעיים ושחלילה לא נכשל באיסור

תשובה:

שלום וברה,

יתכן שהרו"ח טעה בנתונים והמעסיק לא מסכים לשלם אם לפי חוק לא מגיע לך. ולכן עליך להודיע לרו"ח על הטעות, ולשאול אותו אם אכן הוא טעה או שמא כן מגיע לך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב, אכן שלחתי להם מפורט בו הסברתי למה איני זכאי לפיצויים ופנסיה. לאחר יומיים חזרה אליי המזכירה ואמרה בנוכחות המעסיק שהוא מעוניין לשלם שכן זה קרן השתלמות וכו' ולאו דווקא פנסיה ופיצויים, הבהרתי לו שאני חושש מגזל ושאיני זכאי אך לדבריה הוא כעת משלם לכל המתמחים ללא יוצא מן הכלל