חיוב תשלומין לבית הכנסת

שאלה:

רציתי לקנות המצוות היום בקריאת התורה וחבר שלי העלה את המחיר על אף שלא רצה לקנות רק להעלות לי. השאלה האם אני חייב לשלם כל המחיר או רק מה שאמרתי לפני שהעלה סתם את המחיר

תשובה:

שלום וברכה,

אתה חייב לשלם את כל המחיר שאמרת בסוף, כיון שאם לא הייתה מעלה את המחיר החבר שהציע את המחיר לפניך היה זוכה במצווה והיה חייב לשלם כמחיר שהוא הציע. וממילא ההצעה שלך הסופית מחייבת אותך.

בהצלחה.