בית הקברות שבו קרובי משפחה היו נוצרים

שאלה:

שלום, במקרה של הולך לבית הקברות, שבו קרובי משפחה היו נוצרים…

1-האם נוכל לבקר אותם?

2-האם אנו יכולים לקרוא תהילים להעלאת הנפש בקבר שיש בו תמונה של הנפטר?

תשובה:

אין איסור להכנס לבית קברות נוצרי או שיש בו נוצרים. כמובן אם אין צורך, לא באים לבקר קבר של יהודי, אז אין בזה טעם, סך הכל בית קברות הוא מקום טמא.

מותר לומר תהילים בקבר שיש עליו את תמונת הנפטר, אתם לא מתפללים לתמונה חלילה אלא לה' יתברך. כפי שמותר לך להתפלל בסלון ביתך למרות שיש שם תמונות.