לקחת פתק של תור שהושלך לאשפה ובכך לקצר את התור

שאלה:

לקחתי מספר והיו לפני כ10 אנשים, היה שם פח ובתוכו זרוקים מספרים שאנשים זרקו כי כנראה לא היה להם כח לחכות, האם מותר לקחת מספר מהפח ולקצר את התור?

תשובה:

שלום וברכה,

לקחת פתק של תור שהושלך לאשפה פירושו לעקוף את תור, כיון שהפתק הושלך לאשפה הלקוח ויתר על הזכות שלו ואין משמעות לפתק. ולכן אין לקחת מהאשפה ולקצר את התור.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון! אם אדם מסר את הפתק שלו לאחר, הזכות עוברת לשני, ומותר לו להיכנס לפני כולם כיון שקיבל את הזכות של הקודם. אבל אם השליך הוא לא העביר את הזכות לשום אדם אלא הזכות הופקרה והתבטלה, וממילא הבא בתור הוא קודם.