אנינות כשנוסע לקבורה בחו"ל

שאלה:

אדם שגר בישראל ונפטרה אמו שגרה בחו"ל בשבוע שעבר היום הוא נוסע לחו"ל (יום ראשון) והקבורה תהיה ביום שלישי או ביום רביעי. האם יש עליו דיני אונן בהרגע שהוא נוחת בחו"ל עד יום הקבורה?

תשובה:

כיון שהנפטרת נמצאת בחו"ל והוא לא נמצא עמה, ויש מי שמתעסק איתה שם, דיני האנינות חלים עליו רק כשיבוא לעיר, אפילו יש עדיין יום יומים לקבורה, עד אז הוא חייב בכל המצוות.

בשורות טובות.

מקורות:

פרי חדש או"ח סי' עא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונתי, שגם אחרי שהוא מגיע לעיר בה נמצאת הנפטרת עדיין צריך לחכות כמה ימים עד הקבורה, האם חלים עליו דיני אנינות במקרה כזה.

  2. לכאורה כן. אלא שקיים בזה הנדון הרגיל במי שמסר לכתפים וכבר לא נדרש ממנו כלום, אם רשאי לקיים מצוות. ולמעשה באופן זה מותר לקיים כל המצוות ראה גשר החיים פרק יח.