מזגני אינוונטר וVCF

שאלה:

אם הרב יוכל מעט להרחיב האם יש להחמיר או רק הידור בעלמא ומה הפסיקה הרווחת בזה (ללא המתקן של משמרת השבת)

תשובה:

שלום וברכה

אינני יכול להביע בזה עמדה באופן אישי, שכן בענין זה כבר נחלקו גדולי פוסקי זמנינו. רק נעמיד את הדברים:

בנושא של מזגני אינוורטר יש אומרים שהם עדיפים על מזגן רגיל, ויש אומרים שהם איסור גמור בשבת…

יסוד הדיון הוא כך: מזגן זה מאוד רגיש, ויתכן מאוד שכל פתילה וסגירה של דלת או חלון משפיעה על פעילותו באופן ישיר, ולכן יש סוברים שיש חובה להתקין בו התקן שבת שמבטל את הרגשים הללו למשך השבת. וכן הורו כמה מגדולי רבני בני ברק שחיוב גמור להתקין לזה התקן שבת.

לעומת זאת רבני המכון הטכנולוגי להלכה נקטו להיפך, לשיטתם, כיון שלא מדובר בכיבוי והדלקה אלא בהגברת זרם והפחתת זרם, אין בזה מלאכה כלל ומותר, ואדרבה, במזגן רגיל לפעמים יכול לקרות שמפעילים אותו מכיבוי מוחלט להפעלה [האיוורטר פועל רצוף]. אם בדידי תליא הייתי עושה לו התקן שבת כיון שהנושא הזה אינו מוכרע והוא בחשש איסור גמור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם קיים רב פוסק הלכה, שממליץ על התקן שבת גם למזגן רגיל, או על כיבוי החישנים שלו למשך השבת?
    או רק לגבי המזגן אינוורטר קיימת המלצה שיהא בו התקן שבת?
    תודה.