מפסק פחת אוטומטי לשבת בארון חשמל

שאלה:

בס"ד
יש מוצר חשמלי לארון חשמל שנקרא "ממסר פחת", ויש כזה מתוחכם שמפעיל את עצמו אוטומטית לאחר שקופץ ללא מגע יד אדם. מכון צומת מאשרים את זה:
https://zomet.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/restart.pdf
האם יש דעות שונות בנושא ?
האם צפויות בזה בעיות הלכתיות בהתקנתו ?

תשובה:

המכשיר עצמו לכאורה אין בו כל בעיה. השאלה מתחילה בכך, שכחלק מהשימוש בו הרעיון הוא שאם אתה מזהה מה מקצר לך, אתה יכול בזמן שעדיין זה כבוי לפי ההנחיות בדף שציינת, להוציא מהשקע, וכך בעצם כשהחשמל יחזור הוא לא יקפוץ שוב. כאן יש לנו שאלה של מוקצה, ולהוציא בשינוי יש להקל, ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שאלתי את החברת חשמל ואלקטרוניקה, שרשומה בקובץ PDF הזה.
    ומסתבר שאין להם יותר את המוצר הזה, שרשום בקובץ PDF הזה.
    =אין להם יותר מכשיר ממסר פחת חשמלי שחוזר אוטומטית למצב פעיל.
    כמו כן אין להם מוצר חלופי/דומה למוצר הזה.
    האם מצאתם חנות חשמל ואלקטרוניקה, שכן ניתן לקנות כזה ממנה?
    ועם אישור והמלצה שהינו בוודאות מותאם לשבת ו/או חג?
    תודה.

  2. אכן גם אני ראיתי שמוצר זה לא קיים כבר, אבל יש מוצרים זהים חדשים כגון start-up.
    לי יש בבית star-up של ניסקו' אפשר לראות בלינק המצורף (כשכתבתי את השאלה חשבתי שיש לי את הדגם הישן) , יש שם לוגו של צומת וגם של המכון הטכנולוגי.
    https://d3m9l0v76dty0.cloudfront.net/system/photos/3445989/original/40ac4a514eaa4ebf999f6721959a8a3b.pdf?1589166693

    יש גם את זה, אבל לא יודע אם יש להם אישור ממכון הלכתי:
    https://www.erco.co.il/3990921-main.html

    עוד שאלה לרבנים: האם צריך באמת אישור ממכון הלכתי או שאין בעיה עם הרכיב עצמו אלא שיש להקפיד שלא להוציא מהחשמל את התקע של המכיר שמקצר, כפי שכתבתם ?

    ועוד שאלה: נאמר שזיהיתי שהמזגן שלי מקצר בשבת והממסר פחת האוטומטי קפץ – ויש לי בארון חשמל פיוז/פקק ששייך למזגן – האם מותר בשבת להוריד אותו כדי לנתק את המזגן ? או שזה מוקצה באותה מידה כמו להוציא תקע מהקיר ? (כמובן מייד אחרי שהפחת האוטומטי נפל וניתק את כל החשמל בבית, ולפני שהוא מפעיל את עצמו אוטומטית)

  3. אם אתה לא עושה בשבת כלום והכל נעשה מאליו, אין בעיה ואין צורך בכשרות.
    הסטת פיוז זה מוקצה אפשר בשינוי כלאחר יד. כמובן כשאינו פועל.