כלים שתלויים מעל הכיור בשבת

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים.

במטבח שלי יש ארון מעל הכיור. עכשיו, יש לי ווי תלייה בבית לכלים; אני תולה שם כלים מסוימים לבישול כמו: כפות, מסננת וכו'. ווי התלייה האלו נתלים על הארון ואז אפשר לתלות את אותן הכלים.
בכל מקרה, בשבת, יוצא שאנחנו משתמשים באותו כיור שמעליו יש את אותם כלים תלויים. לפעמים הכלים זזים מהתנועות שלנו וכו'.

האם חייב להסיר את הכלים לפני כניסת השבת כך שלא נוזיז אותם בטעות בשבת?

אשמח לעזרתכם בעניין :)

תשובה:

אם מדובר בכלי מוקצה ואת חושבת שאת מזיזה אותם לפעמים, יש להסיר לפני שבת, אבל כפות וכדומה שאינם מוקצה [בשונה ממסננת] אין צורך להסיר.

שבת שלום.