העברת ספר תורה מבית כנסת אחד לשני לצורך חתן

שאלה:

האם מותר להעביר ספר תורה מבית כנסת אחד לאחר בגלל חתן שמתחתן והוא קרוי ע"ש בעל ספר התורה שנפטר

תשובה:

שלום וברכה

נראה בעיני שאסור לעשות זאת. אמנם התירו לטלטל ספר תורה לצורך חתן, אבל שם מדובר שבמקום השמחה אין ספר תורה, ורוצים שבעלי השמחה יוכלו לקיים שם מנין ולעלות לתורה ולקיים את כל השמחה, ומשום ענין משמעותי ומרכזי זה התירו. אבל להביא ספר תורה רק בגלל שהחתן נקרא על שם אותו סב שהספר נתרם על שמו, אין בזה משהו מרכזי ומשמעותי לגבי השמחה עצמה, ולא נראה שיש להתיר את בזיון הספר לשם כך.

מקורות:

על טלטול ספר תורה לצורך חתן, ראה שו"ת אגרות משה ח"א סי' לד, וראה שו"ת אמרי יושר ח"ב סי' קצז שבכלל החמיר ולא התיר לטלטל ספר תורה לכבוד חתן.