לינה עם אשה זרה בחדר

שאלה:

שלום רב. אני מתכוון לטוס לווייטנאם למשך כשבועיים כדי לבקר שם משפחה מקומית שאני נמצא איתם בקשר טוב וביניהם שני אחים, שאנחנו בקשר טוב כבר שנים רבות. אחותם והבת שלה גרה כאן בחו״ל, מן הסתם אני גם מכיר את אחותם ואת הבת שלה). הקשר שלי עם האחות הוא ידידותי בלבד לא פחות ולא יותר. היא מתכוונת לנסוע לויאטנאם כדי לבקר את משפחתה, ואני מתכוון להצטרף אליה לבקר את משפחתה ואז לטייל שם זמן מה בויאטנאם איתה ועם הבת שלה. אנחנו מתכוונים להתחלק בתשלום ובהוצאות שם. כמובן שאני אסדר את עניני הכשרות והתפילות תפילין וכו. השאלה שלי היא האם מותר לי מבחינה הלכתית ללון באותו חדר שבו גם היא וביתה לנות על מנת לחסוך בתשלומים. כמובן שאין שום חשש מבחינתי לשאלות שעלולות לצוץ. האם מותר הדבר. תודה.

תשובה:

ידידי היקר, חלילה וחס!! זה איסור גמור של ייחוד וגם פריצות גדולה עד מאוד. גם הטיול המשותף הזה אינו עומד בכללי הצניעות כלל וכלל.

יום מבורך.